Gebruik maken van een incassobureau?

Een incassobureau zorgt er voor dat bedrijven en particulieren uit de problemen worden geholpen. Problemen die te maken hebben met wanbetalers. Wanbetalers zijn personen en bedrijven die de openstaande rekeningen niet betalen. Zo krijgt een bedrijf niet voldoende binnen en kunnen er dus vervelende financiële problemen ontstaan. Er zijn namelijk wel producten of diensten geleverd aan deze wanbetaler. Dit heeft het bedrijf geld gekost, en door de wanbetaler komt er geen geld binnen. Door dit voorbeeld raken veel bedrijven in financiële problemen. Een incassobureau gaat de strijd aan met de wanbetaler en lost meestal de problemen voor u op. Lees hier meer over een incassobureau.

Hoe gaat een incassobureau te werk?

Een incassobureau gaat ten eerste contact zoeken met de wanbetaler. Dit kan telefonisch maar ook persoonlijk. Het incassobureau bekijkt de situatie van de wanbetaler en weet vaak gelijk de reden waarom de wanbetaler de openstaande rekeningen niet betaald. Ook stuurt het incassobureau aanmaningen naar de persoon of het bedrijf in kwestie. Wanneer deze genegeerd worden, worden er andere maatregelen getroffen. De aanmaning bevat niet alleen de kosten die nog door de wanbetaler betaald moeten worden maar ook incassokosten. De incassokosten zijn wettelijk vastgesteld en dus bij iedereen hetzelfde. Wanneer deze stappen genegeerd worden kan er een gerechtelijke procedure gestart worden, de rechter bepaald dan hoe de zaak verder gaat. De rechter kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een deurwaarder in te zetten. Een incassobureau mag zelf geen beslag leggen op de spullen van de wanbetaler, de deurwaarder daar in tegen wel. Er kunnen spullen in beslag genomen worden, maar dit kan ook het loon of de uitkering van een persoon zijn. De rechter bepaald of dit gedaan mag worden of niet.

No Win No Fee!

Een incassobureau kan werken met een No Win No Fee concept. Dit wil zeggen dat de opdrachtgever het incassobureau niet hoeft te betalen wanneer er geen resultaat geboekt wordt. Het incassobureau probeert natuurlijk zoveel mogelijk te behalen voor een opdrachtgever, maar het kan natuurlijk zo zijn dat het echt niet lukt. Wanneer dit het geval is hoeft u het incassobureau niet te betalen voor het werk dat ze uitgevoerd hebben. Zo loopt een bedrijf geen risico’s en is de stap om een incassobureau in te schakelen minder moeilijk. Een bedrijf of persoon weet dat het incassobureau alles uit de kast zal halen om het probleem op te lossen, omdat ze anders simpelweg niets verdienen. U kunt er dus zeker van zijn dat een incassobureau goed werk levert, en wanneer dit niet het geval is u niets hoeft te betalen. U bent dus nooit uw geld kwijt aan werk dat niet geleverd is.

Reken af met uw problemen en kies voor een incassobureau!

Reken af met de vervelende financiële problemen en kies voor een deskundig incassobureau die u verder helpt. Een incassobureau kan echt veel voor u oplossen. Zelf durft u deze stappen misschien niet te zetten, daarom neemt een incassobureau dit graag uit handen. U hoeft niet meer te dealen met stress en onzekerheden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.