Hoe heeft Annemarie haar rijbewijs zo snel gehaald? Lees het hier!

annemarieAnnemarie is 18 jaar en woont in Doorn. Gisteren heeft zij in 1 keer en binnen 3 weken haar rijbewijs gehaald. Ze heeft maar 11 lessen nodig gehad het hele rijbewijs heeft haar minder dan 1000 euro gekost. Wil je weten hoe dat mogelijk is, dan moet je dit artikel lezen. Want in dit artikel lees je niet alleen hoe je kosten kunt besparen op het gebied van rijlessen maar ook je het meeste uit je rijles kan halen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Hoeveel kosten bespaarde Annemarie?

Op verschillende websites staat te lezen dat de gemiddelde kosten voor het halen rond de 1900 euro liggen en dat daarmee zo’n 40 lessen zijn gemoeid. De kosten van een uur rijles enorm en zijn soms 25 euro en dan weer 45 euro per uur. We gaan er maar even vanuit dat de gemiddelde rijles kosten ca 40 euro zijn. Daarnaast heb je dan nog een theorie examen nodig, een praktijkexamen en de aanvraagkosten van het rijbewijs zelf. Gemiddeld doen mensen 2 keer over het theorie examen en 2 keer over het praktijkexamen. Op die manier zijn de kosten inderdaad zo’n 1900 euro:

– kosten rijlessen: 1600 euro

– kosten examens 250 euro

– kosten aanvragen rijbewijs: 50 euro

Annemarie betaalde minder dan 1000 euro voor haar rijbewijs. Zij bespaarde dus bijna 50%. Hoe kan dat?

Hoe heeft Annemarie 50% bespaard en sneller haar rijbewijs gehaald?

Annemarie heeft inderdaad maar 11 lessen gevold en haar examens in 1 keer gehaald. Door veel minder lessen te volgen, maar wel van een veel hogere kwaliteit betaalde zij veel minder voor haar examen. Ook betaalde zij natuurlijk veel minder voor de examens omdat ze beide ineens haalde. Gedeeltelijk heeft dat ook wel wat met elkaar te maken. Rijscholen laten je nadat je gezakt bent nog eens extra lessen totdat je een nieuw examen kan aanvragen. Dat telt lekker op al die lessen. Annemarie niet. Zij koos gewoon voor een goede rijschool die er voor heeft gezorgd dat ze ineens slaagde, in een korte tijd en met weinig lessen. Maar hoe heeft Annemarie dat dan gedaan?

Hoe vond Annemarie die ene goede rijschool

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe rijscholen bijgekomen. Volgens de rijschooltest kwamen er de afgelopen jaren zo’n 50 per maand bij. En dat is enorm. De kwaliteit verschilt flink. Op de website van het CBR kan je de slagingspercentages controleren en die variëren van 0-99%. Het CBR houdt echter niet bij hoeveel lessen je hebt moeten volgen, dus dan kan je eigenlijk nog niets vergelijken. De andere manier die Annemarie heeft geprobeerd is gewoon beoordelingen checken op facebook, google plus en andere recensies. Het blijkt echter dat die beoordelingen vrij eenvoudig zijn te beïnvloeden. Het enige wat je kunt doen is de echte slechte rijscholen eruit filteren. Maar toen wist ze nog steeds niet welke rijschool wel te kiezen. Het is uiteindelijk wel gelukt. Internet bleek uiteindelijk wel nuttig want ze stuitte per ongeluk op de website van de Rijschooltest.

Hoe heeft Rijschooltest haar geholpen?

Via de rijschooltest kan je een gratis test aanvragen bij 1 of meer rijscholen bij jou in de buurt. De website heeft al een voorselectie gemaakt van scholen die aan alle kwaliteitscriteria voldoen. Maar daarnaast bieden ze de test ook gratis aan. De test houdt in dat de rijschool met jou een aantal stappen doorloopt tijdens de eerste gratis proefles. Aan het einde van de proefles wordt dan een leerplan opgesteld dat precies bij jou past. Ook word je dan een aanbod gedaan van de kosten zodat je weet waar je aan toe bent. Annemarie heeft daar ook gebruik van gemaakt en het koste haar niets. Sterker nog uiteindelijk bespaarde ze met de rijschooltest bijna 50% op het halen vaan haar rijbewijs. Wij zijn hartstikke blij voor Annemarie en hopen dat er nog velen haar voorbeeld zullen volgen.

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.